Vaslapon sült lazac steak combsonkával pritított héjas cukorborsóval és ementáli sajtos graten burgonyával

Vaslapon sült lazac steak combsonkával pritított héjas cukorborsóval és ementáli sajtos graten burgonyával

Vaslapon sült lazac steak combsonkával pritított héjas cukorborsóval és ementáli sajtos graten burgonyával

2021.01.26

Hozzávalók 10 adahoz:

  • 2 kg lazac
  • 10 db sajtos graten
  • 1,5 kg héjas cukorborsó Bonduelle
  • Folyékony vaj (Debic, Rama)
  • Combsonka 10 szelet (szeletelt Hevesi duosonka érlelt comb)
  • Zöldcitrom, kakukkfű, fekete szezámmag
  • 5 dkg Rokfortsajtos hollandi mártás
  • 1 liter kész hollandi szósz (Nestlé Séf hollandi szósz)

Elkészítés:

A lazacot felszeleteljük, ezután csak sózzuk és hevített sütővajon mindkét oldalát megsütjük úgy, hogy a sütést a bőrös részén kezdjük és kb. 70% sütési idő elteltével fordítjuk. A gratenokat sütőpapírra helyezzük, majd sütőben kb. 170 fokon aranybarnára sütjük. Kevés vajon a combsonkát átpirítjuk, majd hozzáadjuk az előgőzölt cukorborsót, amit összepirítunk, fekete szezámmaggal meghintjük és sóval, friss kakukkfűvel ízesítjük. A kész hollandi szószt felmelegítjük és rokfort sajttal ízesítjük (termoszifonból is tálalhatjuk).

Tálalás:

A hollandi szószból tuffokat teszünk a tányérra, mellé helyezzük a lazacot, hosszában mellé tesszük a gratenburgonyát, amit esetleg középen ketté is vághatunk, és a pirított cukorborsót egyenletesen kisebb halmokban mellérakjuk. Zöldcitrom gerezdekkel, friss fűszernövényekkel vagy mikrosalátákkal és fekete szezámmaggal, vagy mandulával meghintve tálaljuk.

Borajánló: Kúcs Rosé 2020

 

 


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.
Pályázat